Vi kör en favorit i repris - köttfondue med potatiskroketter och ett par olika såser, bla en "bea-inspirerad" som blev riktigt lyckat (ja, de vuxna gillade den skarpt - barnen vill bara ha lätt-senap och creme fraiche eller chilisås och creme fraiche). Hursomhelst - alla gillade maten! Till detta dricker vi ett huvudvin: 2005 Fay, från Warren Winiarskis Stag´s Leap Wine Cellars, inte oväntat från Stags Leap District i Napa. Vi provade detta vin första gången på Decanter Fine Wine Encounter i London november 2007 - och har sedan dess köpt en eller flera buteljer av de årgångar som svenska importören (Ward Wines i dagsläget) köpt in. Vi karafferar och häller sedan i de största Riedel-kuporna. Leveransen är som förväntat: tät mörkröd färg; skön, lite inställsam doft av Napa Cabernet och fat (vanilj, exotiska träslag, kryddor); redigt yppig smak med mycket av allt: frukt (svarta vinbär och maraschino-körsbär) fat (snygga!), kryddor, syror och alkohol (14,5% på etiketten - i verkligheten nog närmare 15%). Alldeles väldans gott (minst 94p) för alla som gillar stilen! Känns ganska lagom utvecklat - så prova gärna en flaska om du har flera hemma.
PS. I glaset bredvid finns 2009 Ch Corbin, St Emilion GCC från förra helgen, i liknande modern stil med mycket frukt och fat, ändå en omisskännlig Bordeaux. Klarar sig rätt bra - särskilt om man tar i betänkande att prislappen är ca hälften av Napa-kusinen och att flaskan varit öppnad sex dygn. Känns bra att ha nästan ett sexpack kvar av denna! DS
lördag 24 november 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar