Söndagsmiddag och ambitionen i familjen är att äta tillsammans i lugn och ro i "matsalen". Vi lagar mat som passar barnen, tänder några ljus, dukar tillsammans och spelar lite klassisk musik. Maten är fylld köttfärslimpa, sås och ugnsrostade rotsaker, inte särskilt nytänkande men brukar gå hem hyfsat bra hos G & E.
Vinet är också klassiskt, en 2001 Sarget de Gruaud-Larose, Saint-Julien, altså andravinet från 2eme Cru slottet Gruaud-Larose. Vinet har en tät mörkröd kärna, men ganska transparenta kanter med ton av tegel. Doften är medelstor (när den är som störst) och lite svårfångad, svarta vinbär och andra mörka bär, kombinerat med viss mognadskomplexitet. Smaken är medelslank, och faktiskt rätt elegant med sval och läskande svartvinbärsfrukt, lite läder och stalltoner, och nästan helt utmognade tanniner. Mycket gott både till mat och på egen hand. Har mognat fint på två år. Varken ett grand vin, eller en publikfriare, men för oss som gillar claret ett ganska perfekt söndagsvin.
PS. Sist vi provade och skrev tyckte vi så här:
DS
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar