tisdag 30 juli 2013

2005 Yalumba Handpicked Shiraz

Svågern gillar aussie-shiraz, följaktligen ett bra tillfälle att prova ett moget vin. Vi kyler vinet till 16 grader och drar korken en timme före servering. Ur glaset stiger en skön och mycket typisk doft med rejält mogen frukt (söta björnbär, viol och mynta). I munnen är det "smooth" och lättdrucket, motståndet från tannninerna och syran är närmast noll. Det finns lite sekundäraromer, men är inte lika komplext eller 'intresseväckande' som motsvarande vin från Cote-Rotie. Gott ändå och svågern ger en klar tummen upp! Dags att dricka nu ifall du har flaskor kvar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,
Jag drack en 1998 igår som jag tyckte var perfekt mogen. Men jag tror nog att den kan lagras i minst 5-10 år till. Detsamma gäller nog minst för 2005:an. Den här typen av vin är nog så här. Gott att dricka ungt, medelungt, medelgammalt och gammalt. (nåja, gammalt, upp till max 20 år)
Claes/Vinunic