En kyckling med lite inspiration från Italien (mycket vitlök!) får sällskap av en flaska 2007 Borgese Barbaresco, från producenten Piero Busso. Det är en familjeproducent och detta vin kommer från vingården Borgese och Albesani-läget. Det är inte stort (1,3 Ha enligt producentens hemsida). Ganska traditionell vinmakning (inga rotofermentorer eller barriquer). En vända i karaffen och lite tid. Vinet har en ganska ljus, transparent färg, en medelstor, klassisk, orange Barbaresco-nos med nypon och rosor. Balansen är bra redan nu med en lång smak, fina syror (lingon, röda vinbär) och finkorniga nebba-tanniner. Lagom fylligt, lite anis och sandelträ i bakgrunden kompletterar. Mycket gott och fin drickbarhet redan idag.
PS. Gårdagens 2000 Ch Kirwan är fortfarande drickbar, men balansen var klart bättre igår. Idag är fatchoklad, piptobak och en viss ekbeska lite väl framträdande. Bordeaux med viss utveckling smakar bäst dag 1. DS
lördag 17 december 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar