På auktionen innan jul ropade vi in halvdussinet flaskor av detta vin, 1995 Beau-Sejour Becot, St Emilion 1er Grand Cru Classé B. Vi besökte egendomen sommaren 1999 och det gör ofta det lilla extra för intrycket. Den första flaskan öppnades vid nyår - men var korkdefekt, så jag var allt lite orolig när denna kork drogs. Maten är påskinspirerad, Bordeaux-vänlig lammfile med champinjoner, vita bönor och gräddsås. Vinet har en mörkröd, tät kärna, med lite tegel i kanten. Doften är medelstor och härligt Bordeaux-komplex med svarta vinbär, piptobak, lite apelsin, och kafferost. Smaken ger en god attack i början, med bra frukt (trots 15 år), fin syra, och en balanserad, lång och komplex avslutning med lite starkvinston (som det anstår ett vin i slutet av medelåldern). Tanninerna är möjligen lite torra, men för övrigt är det ett mycket gott glas med härlig mogen Bordeaux-typicitet.
lördag 3 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar