tisdag 21 juli 2009

På resa

Vi har tillbringat de senaste veckorna på resa mellan släkt och vänner söderut i Sverige. Det är alltid trevligt att träffa dem och har nästan blivit en årlig tradition. Inför resan brukar vi packa en väska med viner att ha med som bidrag till hushållet, så även i år. Några av vinerna har vi även fått vara med och dricka! Här kommer en mycket kortfattad redovisning av några intryck ur minnet.

2004 Palazzo della Torre, Allegrini
Vi drack ett antal flaskar av årgång 1997 av detta vin och de blev bara bättre och bättre. Därför köpte vi på oss några 2004 när de lanserades för drygt ett år sedan. 2004an är ett gott vin, men inte lika komplext eller långlivat som 1997an. 2004an är som man kan förvänta sig en acceptabel kvalitets-ripasso med fin frukt och ganska lite amarone-toner. Kanske väntar mer komplexitet med mer lagring.

2004 Synchronicity, Meinert Wines, Stellenbosch
Vi har tidigare gillat "lillasystern" Devon Crest från denna lilla vinfirma i Stellenbosch. Detta vin är lite mer innehållsrikt med en sammetsmjuk, mörk frukt, viss komplexitet och snälla syror och tanniner. Dock finns en rätt så tydlig ton av rök (inte bränd bakelit iaf). Priset på SBs rea 159 kr är helt OK.

2005 Allesverloren Tinta Barocca, Swartland Sydafrika
Rätt trevligt vin med fin frukt och ingen rök/bakelitton. Inte jättekomplext, men det behövs inte alltid! Gott!

2006 Isabel Pinot Noir, Nya Zeeland
En kryddig, ganska fruktig och rätt trevlig PN.

2000 Ch Monbrison, Margaux
Härlig djup Bordeaux-färg med såväl röda, purpur som tegeltoner. Doften är ett utmärkt spektrum på vad Bordeaux handlar om med fin svartvinbärsfrukt i grunden och sedan olika mognadstoner ovanpå. Smaken är helt enkelt jättegod! Tråkigt att bara ha en flaska kvar...

Inga kommentarer: