söndag 22 december 2013

2003 Dom Chevalier

Pulled beef och Pessac är väl kanske ingen klassisk kombo


Men vi provar ändå! Sedvanlig karaffering en knapp timme före service. Färgen är som väntat - röd med viss transparens och bruna stick. Doften är medelstor och atypisk för Bordeaux - men typisk för det varma året. Smaken är rejält varmfruktig och lite fatfjäskig, ändå inte helt utan bdx-markörer - men blint vete 17 var jag satt detta. Kanske i södra Frankrike? Strukturen känns på upphällningen- låga syror och (alltför) låga tanniner. Det är nog dags att dricka upp. Farr Vintners hissade vinet ordentligt vid deras "in bottle" tasting i Southwold. En som har bättre koll är Franko, som redan här dissade 2003 Domaine Chevalier:
http://frankofilen.blogspot.se/2010/11/fyra-decennier-bordeaux.html

Nåväl - det gör inte alls ont att dricka, och flaskan tar slut, det är bara inte den vinupplevelse jag förväntade mig när flaskan inhandlades ca år 2006. Vi får hoppas att 2005, 2006, 2009 och 2010 blir bättre!

Inga kommentarer: