Middag med svärmor är en anledning så god som någon att plocka en flaska ur förråden. Valet denna kväll faller på en okänd sydfransos: 2006 Cuvée Sextant från kooperativet Celliers d'Orfee i Corbieres. Vinet är gjort på 50% Syrah och 50% Carignan, från kalkstensjordar och har fått 12 månades på nya fat. Färgen är tät och röd. Doften är innehållsrik, första intrycket är olivpasta! sedan kommer allehanda Syrah-komponenter med mörka björnbär, vitpeppar, garrigue och lite snygg mörk espresso från faten (faktiskt lite SQN-vibbar... kanske används samma lyx-fat?). Smaken följer doften väl med tät, ganska modern frukt och här märks Carignan lite mer med öppen rödfrukt. Bygget är väl sammansatt, om än kanske inte i perfekt harmoni och balans. Svårt att säga vad som saknas faktiskt, det smakar klart bra!
Fler som smakat (och besökt):
http://lessrof.blogspot.se/2012/11/2006-cuvee-sextant-celliers-dorfee.html
tisdag 18 december 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Trevligt att läsa andras intryck av ett vad jag vet okänt vin!
Svärmor. Sextant. Hihihi...
Allt för att glädja min omvärld!
Skicka en kommentar