tisdag 18 december 2012

2006 Cuvée Sextant

Middag med svärmor är en anledning så god som någon att plocka en flaska ur förråden. Valet denna kväll faller på en okänd sydfransos: 2006 Cuvée Sextant från kooperativet Celliers d'Orfee i Corbieres. Vinet är gjort på 50% Syrah och 50% Carignan, från kalkstensjordar och har fått 12 månades på nya fat. Färgen är tät och röd. Doften är innehållsrik, första intrycket är olivpasta! sedan kommer allehanda Syrah-komponenter med mörka björnbär, vitpeppar, garrigue och lite snygg mörk espresso från faten (faktiskt lite SQN-vibbar... kanske används samma lyx-fat?). Smaken följer doften väl med tät, ganska modern frukt och här märks Carignan lite mer med öppen rödfrukt. Bygget är väl sammansatt, om än kanske inte i perfekt harmoni och balans. Svårt att säga vad som saknas faktiskt, det smakar klart bra!

Fler som smakat (och besökt):
http://lessrof.blogspot.se/2012/11/2006-cuvee-sextant-celliers-dorfee.html

3 kommentarer:

Lessrof sa...

Trevligt att läsa andras intryck av ett vad jag vet okänt vin!

Niklas Jörgensen sa...

Svärmor. Sextant. Hihihi...

Vintresserad sa...

Allt för att glädja min omvärld!