Heiligenstein är ett av de bättre lägena i Kamptal i norra Österrike, och Hiedler är en av de ledande producenterna. 2006 var ett relativt varmt år, med många bra viner - men vissa rapporter finns om viss obalans, osnygg bitterhet och för låg syra. Vi dricker till stekt spätta och det är en bra matchning. Vinet har en skön, grön-gul färg, relativt ungdomlig. Doften är stor och rik, ganska typisk Riesling från Österrike med gul frukt, mineral och en syra som på något sätt går ända upp i doften! Smaken går i samma spår med en mycket rik gul frukt (glittrande på något vis...) en kraftfull syra och en mycket bra längd. Ett häftigt och gott vitvin, enda lilla randanmärkningen är en viss bitterhet, som märks mest när vinet börjar komma upp emot rumstemperatur efter en lång stund i glaset.
Vi drack "lillebror" i januari 2009 med gott resultat:
http://vintresserad.blogspot.com/2009/01/riesling-och-bordeaux.html
fredag 1 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar