2000 Cornas, M.Chapotuier
Röd färg, ganska tät. Doften är knuten till en början men efter en dryg timme i karaff och glas (behövde värme efter en stund på kyrkogården:-) så doftar det finfint och smaken är alldeles utmärkt med fin röd frukt, lite citrus och bra komplexitet. Bäst till maten enl. flera.
2006 Barbaresco, Livio Pavese
Härlig transparent röd färg, bra syra och en fin jordgubbsfrukt. Inte så mycket utveckling än, men slank och fin potential.
2003 Ojai Syrah, Melville Vineyards
Tät, mörkröd färg. Det klart fylligaste, fruktsötaste och mest kompakta intrycket. Mycket gott efter ca. 2-3 timmar i karaff och glas. Lite, likör, söt tjära, mandelmassa från faten, bra längd och komplexitet. Gott till maten och nästan ännu bättre efter maten!
Alla vinerna var goda, och faktiskt lite varierande - vissa föredrar Ojai till maten och Cornas efter; andra tvärsom.
Till efterrätt, en smaskig glass, färsk ananas och rom provar vi:
2007 Ch Grillon, Sauternes
Fin gul färg, härlig öppen doft med mandelmassa, aprikos, tropisk frukt, och söt ananas som går igen i efterrätten. 2007 är en utmärkt årgång i Sauternes!
2005 Serelle, Vin Santo, Ruffino
Orange-brun färg, mognad, björnklister, mandel i doften. Gott, de flestas favorit.
Även här är juryn inte enig, utan båda vinerna får röster som godast vin till efterrätten.
Tack till I&P för en verkligt god (och trevlig!) kväll!
PS. Efter en stund kommer även 2009 årgångsglögg Blossa Clementin fram, alla som provar gillar! DS
2 kommentarer:
blossan smakar ju utvattnad saft!
/Jon
Jag provade inte själv... och stämningen kring bordet var hög; kan ha påverkat intrycket i positiv riktning!
Skicka en kommentar