tisdag 25 augusti 2009

2 röda & 2 vita

Den senaste tiden har vi (inte helt ovanligt) druckit några röda och några vita... även om vi inte druckit dessa i parallella glas tycker jag att de passar att sammanställa, eftersom de är i liknande prisklass, från klassiska distrikt och med hyfsad mognad.2 röda:
2001 Ch Semeillan Mazeau, Listrac
En god, röd bruks-Bordeaux som är riktigt trevlig med både bra frukt och viss mognadskomplexitet. Inte alltför stram, som Listrac-viner ofta annars är, gott! (Ca 16 EUR i Finland 2008)

2000 Divinus, Ch Bonnet, Bordeuax
Här är frukten (mörka bär, svarta vinbär) mer framträdande och elegantare. Även längden är bättre, riktigt gott och den bästa av de tre flaskor vi handlade för 1,5 år sedan. 220 kr på SB.

2 vita:
2004 "2 Terroirs" Pouilly-Fuisse, Mommesin
Även detta är sista flaskan, men här är vi klart i början av utförsbacken. Visst finns det både frukt och viss komplexitet, men det börjar bli obalanserat. OK, men inte mer. Ca 170 kr på SB.

2006 Kimmeridgien Bourgogne (SB 5521) JM Brocard
Detta vin är både yngre och lite enklare än "de två jordarna"; men ändå klart bättre i vår smak. Faktiskt riktigt gott! Fin, ganska lätt frukt, bra syra, och mycket elegans. Känns precis lagom moget, verkligt gott vin för de ca 90 kr vi betalade för något år sedan. Dock nu prishöjt till 99 kr.

Inga kommentarer: