Dricka vin en torsdag? Ja, ett glas var iallafall! Vi häller upp sådär 30 cl i karaffen och försluter resten till helgen. Till ugnsbakad lax med hollandaise, potatis och morötter provar vi sedan en chardonnay från Toscana och huset Ricasoli som länge stått på "att prova listan". Färgen är ganska gul... men inte "tjock-gul" som vissa varianter från varmare klimat. Doften är finfin, en vinös doft med flera fruktkomponenter avrundat med lite smörkola från fatlagring. Smaken är också bra, med bra syra och god längd... men är det inte lite väl eldigt? Jo, det tycker vi nog. 14% står det på etiketten och det känns i underkant. Vi föredrar nog vår chardonnay omkring 13%. Vinet smakar bra till maten, men eldigheten (särskilt på slutet) är inte helt optimal. Vi får se hur vinet utvecklas till helgen.
7179 Torricella 125.00
torsdag 22 maj 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar