onsdag 28 oktober 2020

Det var väldigt länge sedan...

 ... men tankarna att väcka liv i bloggen har funnits en tid. Annars är det ju mest Insta nuförtiden. Och middagar snarare än vinprovningar (särskilt i Corona-tider). Har reflekterat en del kring mat&vin-upplevelser, och särskilt varför vissa viner är intressantare än andra. Samt varför det går sådana trender i vin (sa någon Barolo 2016?).

Vi lär nog inte få ngt svar på ngn av dessa frågor, men mitt sätt att fortsätta reflektera är att (försöka) skriva ngt om de mer intressanta vinerna emellanåt. Då kommer förhoppningsvis jag själv i alla fall ihåg!

De senaste veckorna har vi provat & druckit dessa intressanta viner:

2018 Bourgogne Blanc, Jean Chartron

Man tror att en vit bourgogne från 2018 ska vara stor och ha solvarm frukt, låga syror och hög alkohol - inget stämmer på denna. Blyg doft, elegant frukt (ljus persika, gröna äpplen), rasiga syror och lång mineral- och syradriven finish. Mycket gott och intressant vin redan nu, men väntar nog till nästa sommar med nästa flaska.

2008 Fennochio Barolo Villero

Traditionell, elegant, lång. Rödfruktig med finkorniga tanniner. Väldigt gott vin!

2006 Schiavenza Barolo Perno

Närmast en "bruiser" jmf med Fennochio. Mörkare frukt, större doft, mer medicinal-toner, lakrits och en viss ek. Ändå väldigt gott och intressant (till pasta, brynt smör och färsk tryffel... ingen dum kombo!)

Får vi hoppas det inte dröjer 3 år till nästa inlägg... och kanske blir det ngn bild också! 


3 kommentarer:

Albin sa...

Härligt att se dig igång igen, hoppas det fortsätter.

Anonym sa...

Håller med Albin!

Ingvar Johansson sa...

Kul att du är på spåret igen. Låt oss hoppas att du just påbörjat en trend