Efter en trivsam eftermiddag på finewines.se kvalitetsvinmässa så är det dags att korka upp ett bättre rödvin till kvällens köttfondue. Valet faller på 2009 La Dame de Montrose (Ch Montrose andravin). Förstavinet var närmast osannolikt bra på primörprovningen i september 2010, och La Dame har fått goda omdömen på många ställen. Korken dras och direkt i karaffen en knapp timme innan servering. Här behövs dock betydligt mer tid, det är drickbart idag, men känns ganska ofärdigt tycker jag. Inte ens efter 4-5 timmar i karaff känns vinet helt balanserat. Doften är inte så stor, smaken är ganska kompakt med tät frukt, lite grillkol, blyerts, och en hel del tanniner. Gott, men som sagt i behov av lagring, åtminstone en 3-4 år till skulle jag uppskatta. Ch d'Aurilhac förra helgen var klart mer njutbar idag.
lördag 27 april 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar