fredag 14 oktober 2011
2007 Malartic-Lagraviere, Pessac-Leognan
Fredag kväll med lågtempad rostas, kantareller och potatiskaka kräver en bra mat-Bordeaux. Vi poppar en 2007 Malartic-Lagraviere från Pessac-Leognan och får en tät färg, en skön ganska modern doft med lite vaniljiga söta körsbär men även fin Pessac/Graves typicitet (blyerts). Smaken levererar en lagom dammig grusväg och perfekt polerade tanniner som i harmoni med syran (som har ett litet, litet övertag på frukten) skapar ett medelfylligt, uppfräschande, perfekt matvin där just balans, elegans och drickbarheten idag är slående. Flaskan tar slut med oväntad hastighet, stark rekommendation att dricka nu till mat! Priset på ca 260 kr känns helt rimligt för alla Bordeaux-tokar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Ja, visst är den god! Mer sådant!
Skicka en kommentar