måndag 7 februari 2011

Några fler ord

Köket är nu monterat, och en hel del köksattiraljer på plats. Det blev snyggt, och för det mesta en klar "upgrade" - men även ett par smärre missar. Nåväl, de får vi väl leva med. Nu ska vi bara skaffa allt det andra som behöver uppgraderas (köksbord, stolar, lampa, gardiner etc).

Virusarna härjar fortfarande på olika sätt, mest i käken, öronen och huvudet... fast dagens läkare pratade om visdomständer. Inte det minsta roligt, ska till tandläkaren imorgon.

Det blev även några viner i helgen, bäst var en lagrad (ca 2 år sedan inköp) halva NV Roederer, faktiskt riktigt bra skumpa! En magnum 2000 Crozes-Hermitage från Yann Chave dracks med nöje i förra veckan, fin Rhone-Syrah karaktär med snygga röda bär (mest vinbär), lite peppar och chark, och en heltorr, lång och balanserad eftersmak. Har nog precis passerat zenit.

En 2006 Château Ducluzeau (SB 94791) från Listrac-Médoc har också provats. Mörk, rödblå färg, viss utveckling i doften med svarta vinbär, plommon och en liten grön örtbukett. Smaken är medelstor med samma vinbär och plommon, här får vi också lite ceder och ett ganska snällt tanninsnörp. Rätt bra tidig drickbarhet, och inte alls så "tight" som många andra viner från Listrac. En hyfsad bruks-Bordeaux, som gärna skulle kosta en tjuga mindre.

2 kommentarer:

Ingvar Johansson sa...

Trots alla vedermöder så låter det inte som att det går någon större nöd på dig :-)

Vintresserad sa...

Så länge det finns vin, så finns det hopp :-)