fredag 25 februari 2011

2003 Beychevelle

Tillbaka i affären... altså i Saint-Julien. Home turf, my neighbourhood etc... tillbaka i kommunen som ofta levererar det vi behöver: en kombination av skön Bordeaux-frukt, fin komplexitet och den där svårdefinierade Medoc-kvalitéen. Kvällens 2003 Ch Beychevelle öppnar med en rubinröd ganska transparent färg och en Saint-Julien doft som bara förför oss - Saint-Julien parfymen är så tydlig och "in-your-face". Medoc Cab-frukt, apelsin, läder, stall, syra, ceder... allt man behöver i sin Saint-Julien-fix. En massa poäng (92-94+). Bäst idag och ett par år framåt, inget att spara särskilt länge. Drick och njut idag.

2 kommentarer:

Håkan sa...

Låter kul, Beychevelle har sällan varit ett favoritslott men nu blev jag lite nyfiken, 03or går att hitta för inga jättepengar.

Håkan

Vintresserad sa...

Håkan, betänk bara att strukturen hos 2003orna inte lämpar sig för lagring. Det var framförallt doften vi gick igång på. En snabb sökning på wine-searcher ger priser på 55-70 GBP/EUR och det skulle jag sannolikt inte betala idag. Vi gav ca 350-400 SEK ("primör på SB"), det upplever vi att vinet är värt. MVH - Vintresserad