söndag 1 februari 2015

Nystart 2015!

2014 har varit ett (i huvudsak) tungt och svart år. Vi flyttade in i nytt hus i januari, och ganska kort därefter så berättade A. att hon inte var lycklig. Separation och skilsmässa blev ett faktum efter mer än 15 år som gifta och än fler år tillsammans. Så ni kommer inte att läsa vad A. tyckte om vinerna här på bloggen fler gånger. Det har ändå funnits ljuspunkter det gångna året, inte minst ett ovanligt stort antal helt makalösa vinmiddagar. Samt en resa till Bordeaux i maj och en till Champagne i september. Det har också (ganska naturligt) varit ett år med mycket egen reflektion. Sammantaget har det helt enkelt inte funnits mycket energi kvar till bloggen (bara 17 inlägg). Däremot en del spridda, kortfattade inlägg på twitter och instagram. Det är kul med dessa snabba skott och intryck, men där finns ju varken tid eller utrymme för några egentliga vinösa reflektioner.

Tanken med detta inlägg är att markera en nystart inför 2015! Nystart både på bloggen och på "livet". Ett annat tema jag reflekterat kring för 2015 är "Frihet". Kan tyckas lite väl flummigt för en vinblogg... men så tänker jag i alla fall :-) Vi får se vad som händer framöver.
Ett gott vinår ser jag framför mig. Lev väl tills nästa inlägg (ambitionen är fler än 17 åtminstone)!


5 kommentarer:

Red Scream sa...

Det är rätt Peter! Nystart på livet låter som en utmärkt idé! Frihet låter... ok lite flummigt, men inte så värst ändå. Frihet är ett bra ord. Mer frihet, mer liv!

Mr J sa...

Beklagar och jag förstår om det funnits mer angelägna saker att fundera över. Ser fram mot att följa nystarten på bloggen.

Gunnar sa...

Thats the sprit !!
Nu blickar vi framåt mot allt roligt som väntar.

Ingvar Johansson sa...

Klokt att låta bloggandet vila när det finns viktigare saker att ta hand om. Kul att du är sugen igen. Tycker inte att frihet låter det minsta flummigt och ser fram emot att läsa en vinblogg med reflektioner, ambitioner och kanske rent utav pretantioner.

Vintresserad sa...

Tack för de uppmuntrande kommentarerna! Ska reflektera lite mer över vad "frihet" egentligen är. Samt även över ambitioner med blogg och vindrickande överlag. Pretentioner... hmm... behöver nog fundera över om jag skall ha några sådana :-)