fredag 27 december 2013

2011 Vulkangestein

Vi gör ett avbrott i julmaten med lite enkel panerad fisk och potatismos. Drar korken på Schäfer-Fröhlichs 2011 Vulkangestein Riesling trocken:

Ett bra val visar det sig! Vi får en fin, ganska intensiv näsa med gråpäron, mandarin och sten. I munnen är det precis lagom rikt med fin "grapeig" frukt och mineral. Rejäl zzing i syran. Fin balans och längd. Kanske inte stort - men mycket gott och väldigt fin drickbarhet idag (flaskan tar slut fortare än planerat).

PS. Vi drack en 2012 Leitz Ein, Zwei, Dry häromkvällen. Det är en skön instegs-Riesling, lättgillad med fin och aromatisk frukt. Men kvällens vulkaniska kusin är klart seriösare med mer ryggrad och struktur.

PPS. Fler intryck här:
http://frankofilen.blogspot.se/2013/03/2011-schafer-frohlich-vulkangestein.html
DS

2 kommentarer:

Guran i vinkällaren sa...

Ett mycket bra vin som blir ännu bättre med en par, tre timmar i karaff. "Systervinet" "Schiefergestein" är ännu bättre och vinner också mycket på luftning (båda mycket unga ännu). Finns hos Atomwine till extrapris just nu, 125 dkk. (c:a 150 kr). Båda tillhör favoriterna av Riesling detta år (sett till priset).

Vintresserad sa...

Guran: tack för tips! Ska karaffera nästa flaska, och handla även några Schiefergestein så snart tillfälle ges! MVH - Vintresserad