fredag 22 mars 2013

2010 SP68

Till fredagskycklingen korkar vi upp en 2010 Arianna Occhipinti SP68 Nero d'Avola Frappato Sicilia IGT. Vinet är förstås välkänt både i bloggosfären och bland alla som gillar naturviner. Vi försöker ha ett väldigt pragmatiskt förhållande till det här med naturviner (ung. "är det gott så är det gott"). Sedan så känns det ju bra med en så "non-intervention" vinmakande som möjligt, och för mycket svavel kan väl knappast vara gott? Om vi inte talar om Sauternes... men det är en annan historia.

SP68 är ett trevligt vin med röd, transparent färg (inte olikt en lättare nebba, etna rosso eller pinne). Doften leder en direkt till Italien med jordgubbar och blodapelsin. Smaken är också typiskt italiensk med bra syra och en viss stjälkighet (som jag gillar). Vinet lever på sin fina frukt och syra - och det lever väl! Inte vår normala tekopp; men gott, matvänligt och kul att prova igen (jag provade ett glas för något år sedan som inte landade lika bra).

2 kommentarer:

Ingvar Johansson sa...

Det måste vara en av få kvarvarande 10:or. Tyder på en stark karaktär :-)

Vintresserad sa...

@Ingvar: roligt att läsa! Jag är rädd att min fru skulle skratta om hon läste detta - min karaktär vad gäller inköp av vin är omvittnat dålig :-) MVH Vintresserad (Peter)