torsdag 22 mars 2012

Lägesrapport från en terass i vårsolen

Just inkommen efter att ha avnjutit 2012 års första kaffe på terassen i vårsolen! Som alla vet, är just möjligheten att njuta sin kaffe på egen terass, ett av de tungt vägande skälen att skaffa hus. Förra årets premiär kan man läsa om här (ca en vecka tidigare än i år):
http://vintresserad.blogspot.se/2011/03/premiar-2011.html

På vinfronten har det inte hänt lika mycket. Först så var det en fjällvecka med familjen i Orsa Grönklitt, trevligt och roligt med en hel del skidåkning och björnparken. Vinmässigt så drack vi habila mellanklassviner som passar i en fjällstuga. De bästa var: 2006 Lamothe-Cissac, Haut-Medoc med fin, slank Medoc-frukt och bra ursprungskänsla och matvänlighet; samt 2005 Killikanon The Medley, en GSM-blend som vi druckit närmare en låda av och den levererar fortfarande alldeles utmärkt med skön, lite kirschig, söt Aussie-frukt och ändå en välbalanserad struktur.

Sedan har det varit en dryg veckas förkylning, trist och dubbeltrist. Inte ens lust att dricka något vin. Och så kom Parkers omdöme om Bordeaux 2009 och i sekunden efter så försvann alla möjligheter att handla favoritvinerna (Poyferre, Pontet och Montrose kostar numer över 2000 SEK / flaskan). Den (enda) goda nyheten är att samme Parker hävdar att även instegsvinerna ska vara riktigt bra i årgång 2009. Den som lever får se. 

Inga kommentarer: