söndag 16 oktober 2011

2006 Mount Eden, Saratoga Cabernet

Mount Eden ligger i Santa Cruz Mountains, och vi har läst en del om deras viner men ikväll är första gången vi smakar. Cuvée Saratoga görs av frukt från fem-sex andra bergsvingårdar i närheten av staden Saratoga uppe i Santa Cruz Mountains. Ambitionen är att göra ett vin som är tillgängligt tidigare än deras "Estate". 2006 anses vara ett relativt bra år, utan större konstigheter i vädret. Vi får ett skönt glas med tät färg, ett ovanligt djup i doften (blandade vinbär, mörka körsbär och grusiga mineraler). Frukten har en liten, liten sötma - men vi upplever det som utmärkt välbalanserat idag med samma sköna djup som i doften, och lite tobak, mineral, och lite citrus i syran som för tankarna till St Julien. Helt enkelt ett riktigt gott glas - särskilt för oss som har lite svårt att välja mellan Medoc och Napa.

3 kommentarer:

Frankofilen sa...

Kul med lite noteringar om Mount Eden. Har du handlat av Kenneth?

Vintresserad sa...

Det stämmer, denna kom med i en blandad låda. Han har mkt intressant Kenneth... dock så var det lite struligt att få till transporten - men det löste sig till slut. Tror du skulle gilla denna - tyvärr så handlade jag bara en flaska. Framöver så blir det nog fler Mount Eden. MVH - Vintresserad

JW sa...

Det där med strul med transporten får du gärna utveckla lite...nyfiken då jag står i begrepp att beställa. Skall se om jag hittar din mailadress så du inte behöver dra allt i kommentaren.
MVH/JW