tisdag 10 augusti 2010

2006 Lamothe-Cissac, Haut-Medoc

Suck, semestern lider mot sitt slut. För att hålla ångesten borta ikväll provar vi en ny årgång av en bruks-Bordeaux; 2006 Lamothe-Cissac, Haut-Medoc. 2006 är ju en lite ojämn årgång så man ska egentligen hålla sig till de bättre slotten... men vi är ju i stort sett alltid på jakt efter en drickbar Haut-Medoc till rimlig peng. Kvällens vin har en tät röd-svart färg, en ganska knuten doft men smaken är bra med fin mörkröd frukt, lite kafferost och lakrits. En uppfriskande syra och matorienterade tanniner. Lite bättre stoppat än årgång 2000, som ändå hade en lite mer publikfriande frukt. 2006an är mer ett matvin än charmtroll. För 60 DKK flaskan hos Philipson i Kokkedal ett klockrent köp för den som vill ha en bruksig Bordeaux med struktur och lite motstånd.

PS. Tack till T&S för logistik! DS

3 kommentarer:

Winepunker sa...

Lite kul att du druckit den, det var det _allra_ första kvalitetsvin jag köpte i begynnelsen av mitt vinintresse 1986 (samt en halvflaska Latour Blance för vad jag då tyckte ett sinnessjukt pris). Har dock bara druckit den någon enstaka gång sedan dess.

Vintresserad sa...

Hej Punkarn, kul att höra! Har du ngn koll på hur Lamothe-Cissac presterat sedan 1986? Jag har druckit 2000 med behållning det senaste året. Det allra första kvalitetsvin jag minns är "Len Evans Semillon", en vit aussie jag inhandlade ca 1988 för 62 kr. Annars drack vi mest härtappad Bordeaux och härtappade Barbaresco (kostade bara 53 kr om jag minns rätt) i slutet av 80-talet. MVH - Vintresserad

Winepunker sa...

Egentligen inte. Jag drack några sena 80-talsårgångar i början av 90-talet men ingen av dem gjorde något större intryck.