fredag 30 april 2010

Ch d'Angludet 2002

Fredag kväll och (som vanligt) är jag ute i förrådet och rotar efter en mogen Bordeaux. Hittar då 2002 Ch d'Angludet från Margaux, värt att prova. Det blir pop'n'pour och färgen skvallrar direkt om att detta inte är en lätt och mogen 2002a, den är mörkrödsvart ända ut i kanten och inte alls särskilt Bordeauxig. Doften däremot närmast ropar "Bordeaux" och "Cabernet" med svarta vinbär och den där stramheten som ger blyerts i smaken. Vi får även mörka violer, lite lakrits, rätt uppfriskande syra och ett bra drag i tanninerna. Inget frökenvin direkt, och ganska oväntat av en enkel Margaux från ett lättare år. Resterande flaskor får vila ett tag till, även om det smakar mycket bra till maten redan idag. Vi betalade ca 180 kr och det känns mycket väl motiverat!

2 kommentarer:

Winepunker sa...

Bra pris. Jag provade 2000 av samma vin förra sommaren, solid och riktigt lyckad (djävla bra årgång '00). Dock var priset av 284:-, kanske något i överkant även om jag nog tyckte det var helt OK med tanke på kvalitetsnivån.

Vintresserad sa...

Priserna på 2002orna som primörer var i flera fall hanterbara. 2002orna är enlig min erfarenhet en lite blandad årgång, ingen katastrof, men sällan supervin heller. Detta var dock bra och klart bättre än 180 pix. 284:- för 2000 låter ändå rätt OK, det är ju en klart bättre årgång! Jag har bara druckit ett par årgångar d'Angludet, men när de gör så pass bra vin i en svag årgång som 2002 så finns både kompetens och druvmaterial där!