tisdag 29 december 2015

Vinåret 2015 - en sammanfattning

I februari 2015 skrev jag en kort post med rubrik Nystart 2015:
"Tanken med detta inlägg är att markera en nystart inför 2015! Nystart både på bloggen och på "livet". Ett annat tema jag reflekterat kring för 2015 är "Frihet". Kan tyckas lite väl flummigt för en vinblogg... men så tänker jag i alla fall :-) Vi får se vad som händer framöver.
 Ett gott vinår ser jag framför mig. Lev väl tills nästa inlägg (ambitionen är fler än 17 åtminstone)!"


När jag nu sammanfattar 2015 så kan man väl säga att jag delvis lyckats. Temat "nystart på livet" får vi ta över ett glas någongång; "nystart på bloggen" har blivit 266 inlägg på Instagram!
Temat "frihet" skrev jag lite om här:
http://vintresserad.blogspot.se/2015/04/paskvin-och-kvartalsrapport.html
och det gäller nog fortfarande.

Däremot högst osäkert om jag kommer upp över 17 inlägg på bloggen 2015. Det får bli ambitionen för 2016. Jag gillar Instagram - det är snabbt, roligt och kommunikativt. Men det ger inte utrymme för ordentlig reflektion kring ett vin. Och vissa (många) viner förtjänar mer utrymme.

Ett oplanerat tema för 2015 har varit middagarna med vinkompisarna. Från det lilla formatet (4 pers och en 5-6 bättre flaskor) till de episka övningarna med Chef Rob, G75 och Co. med många prestigeflaskor, magnumflaskor och dekadent mat.
Flera av dessa middagar är minnen för livet. Hopplöst att bara nämna en - men tre som sticker ut lite extra är:
2015 års allra godaste viner:Skumpa: 1996 Dom Perignon Oenotek (Tryffelmiddagen på MFW) - helt lysande bra (1997 Salon i somras var också fantastisk)
Vitt: 2009 DRC Montrachet - det bästa vita vin jag druckit (hittills!) (2010 Keller G-max var inte heller dumt)
Rött: Väldigt svårt... men 1961 Montrose var nog allra läckrast (flera utmanare: 2005 Masseto, 2005 SQN Atlantis, 1990 Chave Hermitage, 1990 Montrose, 1985 Mouton)
Sött: 2007 d'Yquem

Ambitionen för 2016 blir att fortsätta med tema "vin&frihet" och att få till fler än 17 inlägg på bloggen :-) Gott slut allesamman!

Inga kommentarer: