fredag 12 september 2014

Tillvänjning

Fredagspizza för mig och ungarna. Letar efter lämplig flaska att påbörja ikväll och avsluta imorgon, det blir en 2010 Ch Reysson, Haut-Medoc. Hyfsad bruks-bordeaux från toppårgång borde funka. Det gör det, men bara sådär. Tät mörk färg, ganska innehållsrik doft med mörka bär och kafferost. Får samma (goda) mörka bär och kaffe i munnen, tillsammans med fint avrundade tanniner och en hyfsat lång smak. Vilka är då problemen? Jo, två stycken:
1. Syra-strukturen är lite vek - det är helt enkelt lite för inställsamt, extraherat och alkoholvarmt. En klunk är gott, men fräschören saknas. OK vin för den som vill uppnå ett rus (14,5%) men inte för oss som vill känna oss piggare efter två glas.
2. Tillvänjning. Senaste veckan har innehållet WineFinders Bdx13-provning med många bra viner, en fullkomligt episk AG Chefs Table med bla Krug GC på magnum, Kongsgaard The Judge (osannolikt bra!), 2006 Tertre Roteboeuf, 1990 Climens och ett flertal andra kanonviner. Sedan en provning i tisdags med 6 st. "super seconds" från 2007, som alla smakade riktigt bra idag med en helt annan elegans än kvällens Cru Bourgeois.

Jag får fundera på vilka lärdomar man kan dra av detta...

1 kommentar:

Winepunker sa...

Du börjar bli dyr i smaken, så enkelt är det...