fredag 5 april 2013

London

Påsklov med familjen i London innebär en massa barnvänliga museer och aktiviteter, men även ett par chanser att äta och dricka bra. Vi provar enkel, fransk bistro på Cote som smakar bra och en fullt godkänd 2009 från Graves för 29 GBP känns helt OK. Barnen fastnar för en liten italiensk kvarterskrog där äter tvårätters meny för 16 GPB och dricker en habil Chianti för 25 GBP ena kvällen och lyxar till det med deras dyraste vin en annan kväll, 2007 Barolo från Villadoria i Serralunga. Matvänligt och lagom utvecklat för synnerligen rimliga 33 GPB! Två middagar som sticker ut, den första på Kensington Wine Rooms som har de roliga enomatic maskinerna där man kan prova mindre mängder av många viner. Superkul att kunna göra under en middag! Skönaste vinet blev 1995 Leoville Poyferre - utvecklat och mycket gott! Även Umathum Beerenauslese smakade väldigt bra.
En kväll ville vi prova fine dining med barnen (ett visst risktagande). Vi bokade bord på restaurang Cassis i South Kensington och anlände efter en iskall promenad, till ett varmt mottagande. Det var mycket lugnt denna torsdagskväll och ungarna skötte sig fint. Maten var bra och rolig (mackrillröra i sesamwafers!) men framförallt vinlistan imponerar både med bredd och djup. Det kostar dock en ganska rejäl slant, många viner över 200 GBP. Efter lite diskussion med sommelieren fastnar jag för en 2000 Grand Pontet, GCC, St Emilion. Det smakar helt enkelt utsökt till den perfekt stekta lammläggen, med slösande frukt, sammetstanniner och lagom utveckling! En härlig vecka som gett mersmak, vi kommer tillbaka!

2 kommentarer:

Korkdragaren sa...

Låter som om det vart lyckat, även med barn. Levererade maten för priset etc?

Vintresserad sa...

Det var mycket lyckat, inga problem alls med barnen (bla tack vare att det var så pass lugnt). Priserna på maten tycker jag är OK (jag har dock begränsad erfarenhet av topp-restauranget i London). Det man kan invända (lite) mot är att totalnotan (inkl. vatten, dryck till barnen och de 12,5% påslaget ändå blir rätt hög), liksom att efterrätterna inte var av samma kvalitet. Ammisen och lammet var bäst. Chez Bruce är nog bättre "value for money", men låg i fel ände av stan. Andra intressanta ställen verkade vara "Garnier" med en suverän vinlista http://www.garnier-restaurant-london.co.uk/; och Michael Nadra http://www.restaurant-michaelnadra.co.uk/

Fast barnen gillade bruschetta & pizza på lilla italienska familjehaket bäst :-) MVH - Vintresserad (Peter)