lördag 6 oktober 2012

1999 Beau-Sejour Becot, St Emilion GCC

En dag med lite fuktig, men skönt klar höstluft och blå himmel. Solen sken nästan hela dagen. Fixa ute och inne. Dags för en höstmiddag med kalvstek, grönsaker, sås smaksatt med sherry&messmör och pressad potatis. Då är man värd ett bättre vin: 1999 Beau-Sejour Becot, Saint-Emilion Grand Cru Classe är ett bättre vin och passar därmed utmärkt! Tät mörkröd färg, skönt medelstor och mycket komplex doft: primärfrukten är nästan helt borta och ersatt av långsamt mognande toner av mörka plommon, lite skog, kaffe, korinter, och en aning starkvin. Smaken är ännu bättre med en tät, sammetsmjuk fruktkärna omgiven av sekundäraromer i form av lite tobak, lakrits, läder och mer skog. Man kan nästan känna vinden som blåser genom skogen faktiskt. Riktigt gott före, under och efter maten. Precis lagom utvecklat och klart svårspottat!

Inga kommentarer: