tag:blogger.com,1999:blog-885434153399820552.post9118689866768327892..comments2022-09-06T05:47:12.174-07:00Comments on Vintresserad: La Bastide Blanche 2005, BandolVintresseradhttp://www.blogger.com/profile/09057512249143326061noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-885434153399820552.post-33753545141946361302014-08-19T08:36:01.139-07:002014-08-19T08:36:01.139-07:00Hej! Minns någon av er vem som är importör för Pib...Hej! Minns någon av er vem som är importör för Pibarnon? Behöver komma i kontakt med Eric de Saint Victor men hittar ingen direktemail, tänker att importören kan vara en bra väg att gå :)<br />Hoppas sommaren har varit fin!<br />Varm hälsning,<br />EricaErica Landinhttp://alltommat.se/vinkarleknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-885434153399820552.post-16354166573381370112008-10-27T10:54:00.000-07:002008-10-27T10:54:00.000-07:00Jag har inte provat 2004, men F&V har provat b...Jag har inte provat 2004, men F&V har provat både 2004 och 2005 och hittat en del skillnader:<BR/>http://vinare.blogspot.com/2008/10/2005-la-bastide-blanche-bandol-rouge.html<BR/><BR/>Och jag tror att bara man har tålamod så lär det bli väl investerade 124 SEK / butelj.Vintresseradhttps://www.blogger.com/profile/09057512249143326061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-885434153399820552.post-71596001833180450392008-10-27T05:38:00.000-07:002008-10-27T05:38:00.000-07:00Jag köpte en låda av 2004an och jag måste säga att...Jag köpte en låda av 2004an och jag måste säga att det är ett av de mest prisvärda viner jag druckit. Drack detta till en höstgryta. 2004an börjar att öppna upp sig något men behöver dekanteras någon timme... jag håller helt med björn här.. det är bara att köpa några lådor (om 6) för att få njuta av i framtiden. 124 kr flaskan är ju löjligt.... La Baside Blanche är något att lägga på minnet. någon som provat deras rosé?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-885434153399820552.post-8262139178188988652008-09-20T10:23:00.000-07:002008-09-20T10:23:00.000-07:00Efter ca 24 tim med öppnad originalkork, men försi...Efter ca 24 tim med öppnad originalkork, men försiktigt "vacu-pumpad" och stående svalt (ca 15 C i förrådet) så träder ett betydligt roligare vin fram. Nu tittar lite mörk frukt, mörk kirsch och mandelmassa... även lite riktigt mörka björnbär fram. Mycket bättre än igår. Slutsatserna är enkla: Vill du dricka nu så är det <I>låååång</I> tid (6+ timmar) i karaff / öppen flaska som gäller och vinet bör klara rejäl lagring (iallafall tills vinet är 8-9 år gammalt). Jag tror inte det blir lika bra som en Ch Pibarnon, men priset är bara ca. hälften så (Björn) valfritt antal i källaren till 2013 och framåt är nog ingen dum ide!<BR/><BR/>Niklas: Visst kommer tanninerna att ha ett bra grepp även då, men jag tror de lugnar ned sig, och blir riktigt drickbara, men man måste tåla "en del".<BR/><BR/>Niklas: Jag har bara provat ett par Bandol; främst Pradeaux och Pibarnon och ett kooperativ som bla gör "La Roque" som fanns på SB för många år sedan. Vi köpte även La Roque på resan 2001, och det var OK, men Pradeaux och Pibarnon är många klasser bättre.Vintresseradhttps://www.blogger.com/profile/09057512249143326061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-885434153399820552.post-22385081011190754082008-09-20T00:34:00.000-07:002008-09-20T00:34:00.000-07:00Tror du att det nånsin lugnar ner sig? Jag är viss...Tror du att det nånsin lugnar ner sig? Jag är visserligen väldigt fascinerad av Mourvedre men tycker allt för ofta de aldrig hittar balansen och att det blir tanninövertag med lagring, lite som de gamla traditionella Nebbiolovinerna...<BR/><BR/>Nu har jag endast erfarenhet av Tempier's viner vad gäller åldrad Mourvedre men de tycker jag har svajat en hel del med ett antal år på nacken. Läckra i doften och smaken men obalans i syrorna/strävheten.<BR/><BR/>Du verkar ha provat en del Bandol så lyssnar gärna på dina kommentarer!Niklas Jörgensenhttps://www.blogger.com/profile/15043963546839246434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-885434153399820552.post-16122343102104061152008-09-19T14:12:00.000-07:002008-09-19T14:12:00.000-07:00Bandol och Mourvèdre är "speciellt". Jag har ett p...Bandol och Mourvèdre är "speciellt". Jag har ett par Domaine Tempier som jag inte tänker röra de närmaste 8-10 åren...<BR/>Systembolaget är dock i vanlig ordning återhållsamma vad gäller lagringen och nöjer sig vanligtvis med "kan lagras". <BR/>"Min rumpa" säger jag som valde en lättare Roagna Dolcetto d'Alba till dagens pasta.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-885434153399820552.post-10668090603496307952008-09-19T13:22:00.000-07:002008-09-19T13:22:00.000-07:00Den här har jag tänkt köpa en låda av som en liten...Den här har jag tänkt köpa en låda av som en liten chansning bara för att lägga i källaren i bortåt tio år eller mer, och efter att ha läst ditt inlägg finns det väl ingen anledning att ändra på den idéen. Om det blir så bra som jag tror att det kan bli kommer 124kr/flaska att kännas som nästan gratis.Björnhttps://www.blogger.com/profile/11223977102678906968noreply@blogger.com